Index
Categories

RDM volgende stap

Remote Device Management (RDM) is een protocolverbetering/toevoeging van DMX512-A die zorgt voor terugkoppeling van de dimmers en andere apparatuur aan de lichttafel of een ander apparaat.
Het protocol werkt op een vraag/antwoord basis, waarbij de lichttafel of RDM-controller een verzoek aan een specifiek apparaat of alle verbonden apparaten stuurt en ze de gelegenheid geeft te antwoorden.
Alleen in "ontdekking"-fase wordt er met alle of meerdere apparaten tegelijk gesproken, aangezien er te allen tijde maar 1 apparaat tegelijk kan uitzenden. In de ontdekking-fase wordt zolang het antwoord niet te begrijpen is doordat er meerdere apparaten tegelijk uitzenden steeds een kleiner adres-gebied geadresseerd totdat er slechts een apparaat antwoord waarna het volgende apparaat in de overgebleven gebieden wordt gezocht totdat alle apparaten die RDM ondersteunen zijn gevonden.
Back

Missie: "We zijn een bedrijf met een missie, en niet commercieel ingesteld. We doen het samen met jullie en onze partners".